Clara Strauch – Musiker – Kirtan

Med rötter i New York såväl som på Gotland och med vindlande melodier och skildringar tog Clara Strauch plats på den svenska musikscenen med sitt debutalbum Persephone 2018. Hennes poetiska folk-pop fick i media fina jämförelser med Regina Spektor och First Aid Kit, och den framförs karismatiskt vid pianot. Skolad i drama på NYU Tisch – och även aktiv som skådespelare och teater tonsättare – blev hon nominerad för Outstanding Original Music i New York Innovative Theatre Awards. Hon har skådespelat och tonsatt på bl.a. Västmanlands Teater och Romateatern, och har nästa album på gång – nu med svenska texter…

Clara har sedan länge praktiserat yoga och meditation. Som låtskrivare sedan sina tidiga tonår har hon fortsatt skapa musik var hon än befunnit sig, med hoppet om att skriva låtar som reflekterar hur musik alltid fått henne att känna sig – mindre ensam.

“Clara Strauch må vara albumdebutant, men hennes känslostarka och vackra musik känns redan väldigt ‘färdig’ och självklar.”
– Damernas Värld

“Strauch rör sig i ett musikaliskt landskap som förenar drömsk pianopop med klassiskt och folkmusik. Bedårande vackert.”
– HYMN

Hemsida: clarastrauch.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5z09w7UU5flG97uFpKAMcg?si=qknIZI1dTc6TtjwDxW6zoA